M E N E T S Z É L

Október 12. szombat: Remeterét – Lóri kulcsosház, biciklivel

Ez egy szép kis tiszteletkör volt az őszi erdőben. Felkapaszkodunk Remeterétig, ott kiülünk a napra, falatozunk kicsit, kergetjük a katicákat. Van belőlük mindenféle, bemásznak a ruha alá is, aztán némelyik csíp is egyet.  Hamar elmenekülünk, Orfű felé, tovább a bicikliúton. A Lóri kulcsosház felé vezető útra igazából a szükség hajt be minket, de aztán egyre jobban megtetszik, hogy itt süt a nap, és nem járnak annyian. Az erdő is sokkal erdősebb, és a motorosok zaja se csapja szét a csendet egy idő után. A lankás, hol emelkedő, hol kicsit lejtő úton elérjük lassan a kulcsosházat. Azon tanakodunk, merre tovább. Tanakodásunkat fütyörészés szakítja meg, valaki fütyörészve közeledik egy ösvényen és közben néha hangosan beszél. Azt sose fogjuk megtudni, hogy magában vagy telefonon, de azt igen hogy széles jó a kedve minden értelemben. Hamarosan odaér a házhoz a narancssárga pólós fiatalember. Illendően köszöntjük és érdeklődünk tőle ismerős-e errefelé, és hogy vajon milyen állapotban vannak az utak Orfű felé, amiket a térkép jelez. Szerinte a kerékpáros jelzésű elég sáros lehet, a másikat a völgyben nem javasolja, mert sokszor kell köveken ugrálni, mederben átkelni.

Elindulunk azért a kerékpáros jelzésen. Miután meredeken feltoltuk vagy 2 emelet magasságba, meglátjuk az első sártengert az út teljes szélességében. Azt gondoljuk, nem szégyen visszafordulni, nem hiányzik ez nekünk most annyira. A kutya se vár minket Orfűn! Visszagurulunk a barátságos idevezető úton, ami egy idő után aszfaltos is lesz. Felkapaszkodunk Remeterétre, ott megesszük a májkonzervet, hessegetjük a katicákat és indulunk vissza Magyarürög felé. Majdnem ugyanolyan tempóban, mint fölfelé, ugyanis Gy-nek csak az első fékje fog, és azzal nem lehet ügyesen megállni a lejtőn, lehet helyette befékezve közlekedni…

Ez így leírva se, meg a valóságban sem volt túl hosszú kirándulás, nincs is még késő mikor hazaérünk, némi fölös energiánk is maradt még, hogy másnap, ha az idő kegyes lesz hozzánk, elbandukoljunk Máriagyűdre.

2013. október 29. - Posted by | útleírás, bicikli, erdő-mező

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: