M E N E T S Z É L

Itt élned s halnod…

Számomra ma vége lett ennek a nyárnak hirtelen. Elöntött az allergia reménytelenül. Úgyis elloptak már belőle jó pár napot, ez a jó kis lehűlés, ami már annyira kellett, hogy felfrissüljön a világ, a borús éggel, fázós reggelekkel ezt az érzetet keltette.

A kedvemet nemcsak a folyamatos tüsszögés és orrfolyás szegte meg. A bevásárlás a metróban, és főleg az azt követő könyvelés is mérgelődésre adott okot. Valahogy egy csomó minden drágább volt mint a katalógusban, és drágább mint legutóbb és előtte hónapokig. Meg aztán nem is voltam rendesen kialudva.

A mi házunk, ill. néhány ház alkotta szűkebb környezete a béke és nyugalom szigetének tűnt sokáig. Ám amióta az önkormányzat felhúzott a közelben egy nyomortanyát, azóta megváltozott kissé az utcakép. Főleg mióta serdülőkorba ért az itt vegetáló sok lúzer számos gyermeke, akik a kilátástalan családi élet helyett az utcára menekülnek egymástól remélve a megváltást.

Tegnap már éppen elaludtam, mikor hangos ordítozással letelepedett egy ilyen fiúkból és lányokból álló csapat a szomszédos sportpályán. Valami telefonos játékot játszottak hatalmas beleéléssel, amit onnan lehetett tudni, hogy időnként izgatott visítozás, majd hangos üdvrivalgás hasított az éjszaka csendjébe. Optimistább énem ilyenkor azzal csitítgatja a türelmetlenebb másikat, hogy lám, milyen jó, hogy a facebook helyett itt valódi társasági élet folyik. A közbevetett kötőszavak, az üres palackok ide-oda gurigatása és az artikulálatlan üvöltés amit a házfalak felerősítettek, nos ezek viszont bosszantottak, bár tudom ezektől még aludni lehet, ha elég fáradt és nem hergeli magát az ember.

Ha lenne kis remény, akkor nem lenne ilyen reménytelen…

2012. augusztus 16. - Posted by | gondolatok

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: