M E N E T S Z É L

Útra készen

Az öreg királyné az elmúlt néhány évben már annyi sokat áradozott a nyárról (1, 2, 3, stb., és amit mégsem mondott el eddig, azt majd biztos később fogja), hogy nem csoda, ha hetek óta méla undorral kerülgeti a laptopot, inkább csak olvasgat rajta, és helyette kézzelfogható dolgokkal foglalkozik. Lekvárt főz, intézi az ügyeit, természetesen a városi közlekedést kerékpárral letudva, rendezgeti kis birodalmát, meg azt a bizonyos ősi birtokot Budapesten, ahol mindig akad nyírni való fű, kinyitásra váró aknafedél, amihez egy hatalmas tüskés bokor felét el kell távolítani, pusztulásnak induló kecskerágósövény, amit jobb tövig vágni, szóval a betevő dzsungelirtás biztosítva minden alkalommal… (Ahol közben – a történeti hűség kedvéért – elkészült az a bizonyos tető, és ahogy lett egyre készebb, úgy javult az édesapja lába is, aki most már ugyanúgy futkos mint tavaly, létrára fel, tetőről le…) Az öreg királyné még a Balatont is megjárta egy 24 órán belül, amiből legalább hatot töltött a vízben, a vele lévő tinédzserkorú lányrokon lelkes társaságában, meg még vagy kettőt a jó öreg kempingbiciklin… Szóval, nem csoda, hogy az öreg királyné kezd belejönni a nyárba, egyenesednek az idegpályái és talán kicsit a ráncai is, bár az nem ilyen egyszerű.

És most megint készülődnek az öreg királlyal, hogy a tavalyi túrához hasonlóan, pusztán két keréken barangolják be az ország egy nagyobb szegletét. Lelkesen és magabiztosan készülődnek, mert túl vannak már sok kis tapasztalaton, és immár egy nagyobbon is. Tudják, hogy mindig csak a következő faluig kell eljutni…. Ez pedig nem lehet gond annak, aki a tömegközlekedés helyett a saját izomzatát használja nap mint nap. Másnak se feltétlenül. A terv Baja, Kiskunfélegyháza, Szeged, Szentes, Gyomaendrőd, Debrecen, Tiszafüred, Nagykáta, Budapest, aztán onnan vagy vonatozás, vagy még egy nagy levegővétel, és 2-3 nap plusz vissza Pécsig… Találnak útközben rokonokat is, ahol akad hol szállás, hol kis ebédmaradék, no meg jó hangulat…

Az emberek egy része, akiknek ezt a tervet elmondják, bizony azt gondolják, hogy ezeknek sincs ki minden kerekük… Néha az öreg királyné maga is elbizonytalanodik. Mikor végre kezd kis rend lenni körülötte, a kis birodalmában, ahol minden kézre áll, egyre otthonosabb a környezet, virulnak a virágok, akkor minek muszáj elmenni innen? Összecsomagolni a kis motyót, minden dekát átgondolni, úgy, hogy ne hiányozzon semmi fontos? Két hétig főleg parizeren és májkonzerven élni, parkokban falatozni, ott sziesztázni, mint akiknek nincs otthonuk?

A válasz természetesen: IGEN, MENNI KELL…

2012. július 13. - Posted by | gondolatok

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: